“As built” documentatie voor nieuwe layout supermarkt Plus Spithoff

Het gaat zo goed met de supermarkt van de familie Spithoff in Schildwolde dat er vergevorderde plannen zijn om de supermarkt uit te breiden en opnieuw in te richten. Samen met de retailorganisatie Plus werd hiervoor de nieuwe inrichting gespecificeerd. En alles moet passen.

Om dat te waarborgen werd 3DX3 ingeschakeld. Binnen 1 dag werd het gehele pand buitenom en binnen tot in alle hoeken met een laserscanner in kaart gebracht. Met behulp van de scans maakte 3DX3  een 3D model en plattegrond tekeningen van de huidige situatie. Op de tekeningen zijn alle obstakels zoals staanders en liggers, wanden en muren tot op de milimeter juist gepositioneerd. De tekeningen werden vervolgens als onderlegger gebruikt in de 2D software van Plus Retail om de nieuwe componenten en installaties in te passen.

Ook in 2D ontwerp software kan dus heel goed gebruik worden gemaakt van gegevens die uit 3D scans worden gehaald.

Met behulp van 3D ontwerpsoftware zoals Revit, Navisworks en Factory Design kun je nog een stapje verder gaan. Daarmee is het mogelijk om de virtuele modellen rechtstreeks in de puntenwolk van de realiteit te plaatsen. Zie ook de video hiernaast.

opdrachtgever: Plus Spithoff